Olejek eteryczny · 10 ml Olejek eteryczny lawendowy
Zapach: słodki, ziołowy z nutą kwiatową
- Opis
Niezwykle wszechstronny, klasyczny olejek lawendowy. Idealny, gdy potrzebujesz odprężenia, chwili oddechu i wyciszenia po intensywnym dniu.
Olejek eteryczny lawendowy najczęściej pozyskiwany jest w procesie destylacji kwiatów lawendy wąskolistnej (Lavandula angustifolia).
Nieśmiertelny klasyk, zawsze w modzie i zawsze gotów, by pomóc.
W medycynie tradycyjnej znany ze swoich właściwości przeciwzapalnych i przeciwbakteryjnych. W aromaterapii - ceniony za działanie relaksujące i ułatwiające zasypianie.🫠
Olejek lawendowy od Braci Mydlarzy urzeka błogim, ciepłym ziołowym zapachem z wyraźnymi kwiatowymi nutami. Jest szeroko stosowany w produkcji perfum, kremów, olejków do ciała czy produktów do kąpieli. Idealny także jako naturalny pochłaniacz nieprzyjemnych zapachów oraz dodatek do domowych środków czystości.
Właściwości olejku lawendowego:
- działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie
- przyspiesza gojenie ran, oparzeń
- koi, wycisza i uspokaja ośrodkowy układ nerwowy (zmniejsza "spontaniczną aktywność ruchową")
- poprawia jakość snu
- wykazuje właściwości przeciwbólowe
Jak używać? 🧐
Dodaj kilka kropel olejku eterycznego z lawendy do dyfuzora lub kominka zapachowego. Możesz też skropić wacik lub ściereczkę i położyć pod poduszką. Odrobina lawendy to także świetny dodatek do kąpieli czy olejku do masażu.
Pamiętaj: olejek eteryczny może powodować zwiększoną wrażliwość na działanie promieni UV.
Hand made
Eco
Vegan
Olejek eteryczny lawendowy | 10ml
Sposób użycia
🫧 KOMINEK DO AROMATERAPII: do wody w kominku dodaj kilka kropel olejku. Podgrzej przy użyciu świeczki typu tea-light.
🫧 DYFUZOR: dodaj do wody kilka kropel olejku, zgodnie z zaleceniami producenta.
🫧 POMIESZCZENIA: nanieś kilka kropel olejku na poduszkę, materac, zasłonkę czy skrawek tkaniny. Olejek będzie powoli uwalniał swoją drogocenną moc. Korzystaj do woli.
🫧 KĄPIEL: dodaj do kąpieli kilka kropel olejku.
🫧 OLEJEK DO MASAŻU: olejek lawendowy świetnie sprawdzi się w tej roli w połączeniu z olejem ze słodkich migdałów, winogronowym czy arganowym.
⚠️ Pamiętaj:
Nierozcieńczony lub nieodpowiednio stosowany olejek eteryczny może wywołać reakcje alergiczne. Przed zastosowaniem go u małych dzieci, kobiet w ciąży, czy kobiet karmiących - koniecznie zasięgnij lekarza lub farmaceuty.
Nie stosuj bezpośrednio na skórę. Nie stosuj doustnie.
H315 - Działa drażniąco na skórę.
H319 – Działa drażniąco na oczy.
H317 - Może powodować reakcję alergiczną skóry.
H412 - Działa szkodliwie na organizmy wodne, powodując długotrwałe skutki.
Dla skóry: nie stosuj bezpośrednio na skórę
Skład
INCI: Lavandula Angustifolia Flower Oil
*Eugenol, Coumarin, Geraniol, Linalool, Benzyl Benzoate, Limonene
*potencjalne alergeny naturalnie występujące w olejku eterycznym lawendowym
Opakowanie i producent
Opakowanie: szklana butelka, nakrętka z kroplomierzem | pojemność: 10ml
Producent: U Mydlarzy Sp. z o.o., ul. Skoroszewska 5A/4 02-495 Warszawa
E-mail: kontakt@braciamydlarze.pl
mydła b dobre , polecam w szczególności do cery z problemami .U mnie się sprawdzają.
- Pasujące produkty