Węgiel kokosowy z lukrecją | oczyszczające mydło węglowe

Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 20,00 zł 20.00
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

W tej kostce zamknęliśmy kosmos możliwości obronnych!

Pierwsza linia ognia to napar z korzenia lukrecji: działania przeciwalergiczne, przeciwłojotokowe, przeciwzapalne, antybakteryjne, antyoksydacyjne, łagodzące i przeciwobrzękowe.

Teraz wjeżdża ciężka artyleria: ogromna porcja aktywnego węgla kokosowego, która bezlitośnie zadziała na przykład na trądzik. Na końcu delikatny peeling z czarnuszki upora się z martwym naskórkiem i wymasuje twarz, a lepsze krążenie krwi zapewni kwas omega-3.

Olej lniany i zawarta w nim witamina E, zwana witaminą młodości, zdecydowanie i na długo opóźni proces starzenia komórek. Odwieczna i nieprzejednana siła węgla, twardy charakter kokosa i oszałamiająca słodycz lukrecji uwodzą zmysły intrygującym i uzależniającym zapachem oraz głęboką czernią kosmicznej przestrzeni.

Mydło, które zwyczajnie chce się poczuć na sobie


Masa netto: 110 - 120g

Produkt wykonany ręcznie. 
Powstaje w niewielkich partiach, każda z nich może nieznacznie różnić się wyglądem.

>Jak obchodzić się z mydłami rzemieślniczymi? Kilka tipów od nas!<

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (1)

21 czerwca 2022

Moja problematyczna twarz bardzo polubiła się z tym mydłem. Troszkę brudzi umywalkę, ale hej! W końcu jest z węglem! Lukrecja wyczuwalna, wiec tylko dla tych co lubią ten zapach :)

Pozostańmy w kontakcie!
Lubimy od czasu do czasu wysyłać bliskim informacje o nowościach i promocjach u Braci Mydlarzy. Lubimy też robić im prezenty! Zapisz się do newslettera i zdobądź 10% rabatu na pierwsze zakupy.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony

Skład

INCI:

Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Sodium Castorate, Glycerin, Linum Usitatissimum Seed Oil, Parfum, Citric Acid, Nigella Sativa Seed, Charcoal Powder, Sucrose, Sodium Chloride, Tocopheryl Acetate, Isopropyl Alcohol, Limonene, Alpha-isomethyl Ionone, Benzyl Salicylate**, Mica, CI 77891, CI 77007, CI 77499, CI 77288, CI 77492

SKŁAD:

Zmydlone tłuszcze (olej z wytłoczyn oliwek, olej kokosowy, olej rycynowy), gliceryna, olej lniany nierafinowany, esencja zapachowa, kwasek cytrynowy, nasiona czarnuszki, węgiel kokosowy aktywny, cukier, sól, witamina E, naturalny barwnik, **potencjalne alergeny


 

LUKRECJA

Działa przeciwalergicznie, przeciwłojotokowo, przeciwzapalnie, antybakteryjnie, antyoksydacyjnie, łagodząco i przeciwobrzękowo.

WĘGIEL AKTYWNY KOKOSOWY

Dzięki swojej porowatej strukturze posiada niezwykłą właściwość wiązania i adsorpcji, co oznacza, że przyciąga wszelkie zanieczyszczenia, toksyny i bakterie nawet z głębszych warstw skóry. Działa dzięki temu oczyszczająco i przeciwzapalnie, złuszcza martwy naskórek i normalizuje wydzielanie sebum. Pozyskiwany jest z łupin orzecha kokosowego, czyli jest eko.

OLEJ LNIANY NIERAFINOWANY

Polecany do skóry suchej, przynosi ukojenie, nawilża i wygładza, pomaga utrzymać równowagę wodno-tłuszczową skóry.

CZARNUSZKA

W naszym mydle pełni głównie funkcję peelingującą.

WITAMINA E

Silny przeciwutleniacz (czyli działanie anti-aging), nazywana eliksirem młodości, wygładza, ujędrnia skórę, odżywia, hamuje stany zapalne, poprawia elastyczność, chroni przed zaczerwienieniem. Najlepsza gwarancja, że lustro na pytanie „kto jest najpiękniejszy w świecie” zawsze odpowie, że Ty.

OLEJ KOKOSOWY

Magia nawilżania, właściwości przeciwbakteryjne i nieoceniona pomoc w walce z przebarwieniami.

OLEJ RYCYNOWY

Właściwości oczyszczające i regenerujące, zmniejsza przebarwienia, konkretny zawodnik.

OLIWA Z WYTŁOCZYN OLIWEK

Większość z nas sięga po oliwę z pierwszego tłoczenia, my kierując się ideą zero waste, sięgamy po oliwę z wytłoczyn, czyli to, co jeszcze da się wycisnąć z oliwek po produkcji oliwy extra virgin – właściwości prawie się nie zmieniają, a różnica w przypadku mydeł jest niewyczuwalna. Zawiera witaminy A, B, C i E, nawilża i wygładza skórę, zapobiega starzeniu, a Matka Ziemia z wdzięczności wspiera jej działania, a także nasze.

MICA

Używamy do barwienia produktu, surowiec dopuszczony do użytku w kosmetyce, bezpieczny dla skóry.

ALKOHOL IZOPROPYLOWY

Wzmaga właściwości czyszczące i nadaje produktom odpowiednią strukturę.

KWAS CYTRYNOWY

Naturalny konserwant, ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze, wyrównuje koloryt skóry, rozjaśnia przebarwienia, jest przeciwutleniaczem. Pilnujemy jego odpowiedniego stężenia, bo wiadomo: omne nimium nocet.

SÓL I CUKIER

Te dwa składniki dodajemy do jedzenia i picia, a także do każdego mydła, zwiększając jego właściwości fizyczne, tj. pienistość i twardość. Sól i cukier są jak yin i yang, jak podstawowy budulec świata przedstawionego w mydle, dzięki nim każda kostka jest twarda niczym kość, za to pieni się jak mięciutka chmurka.

 

Sklep internetowy Shoplo.pl