🎁 Darmowa dostawa do Paczkomatów InPost od 180 zł 🎁

Koszyk 0

Brakuje Ci 150 zł do 1 produktu mini gratis

  1. 150 zł
  2. 180 zł
  3. 250 zł
  4. 350 zł
  5. 450 zł
Sorry, looks like we don't have enough of this product.

Masz kod rabatowy?
Dodaj komentarz do zamówienia
Czy to prezent?
Wartość produktów Gratis
Dostawa od 12,99 PLN

Twój koszyk jest pusty

Zdjęcie slajdu
Zdjęcie slajdu
Zdjęcie slajdu
Zdjęcie slajdu
Zdjęcie slajdu
Bestseller

Olejek do twarzy · 30 ml Skwalan z trzciny cukrowej

Zapach: neutralny

Cena regularna 39,00 zł
Cena zawiera VAT. Koszt wysyłki obliczany przy kasie.

Wysoce biozgodny z ludzkim sebum, dzięki czemu dobrze nawilża i wzmacnia barierę hydrolipidową skóry. Wykazuje działanie przeciwzapalne i seboregulujące, dlatego sprawdzi się też w pielęgnacji cery tłustej i problematycznej. Ultralekka, wręcz wodnista konsystencja przemówi nawet do największych sceptyków olejowych formulacji.

4,9/5 · 900 opinii o naszych kosmetykach
Wysyłka w 24h Apple Pay BLIKGoogle Pay MaestroMastercard Visa PayPo

Pokochasz za

  • Unikatową budowę
    biozgodną z ludzkim sebum
  • Naturalny skład
    100% skwalanu z trzciny
  • Ultralekką formułę
    jedwabiste wykończenie bez obciążenia
  • Wiele zastosowań
    stosuj na twarz, włosy, paznokcie

Wzmacnia cement komórkowy

Moc skwalanu zawarta jest w jego unikatowej budowie. Pod względem chemicznym jest podobny do sebum ludzkiej skóry, dzięki czemu doskonale się z nią dogaduje. Wzmacnia jej barierę hydrolipidową i cement komórkowy, nawilża i koi. 

Skwalan wykazuje też działanie przeciwzapalne i seboregulujące, dlatego sprawdzi się także w pielęgnacji cery mieszanej i problematycznej. 

Włosy: wygładza i nabłyszcza, ułatwia ich rozczesywanie i zapobiega puszeniu się. 

Ultralekka, wyjątkowa konsystencja

Skwalan z trzciny cukrowej to odpowiedź na potrzeby wszystkich tych, którzy z jednej strony potrzebują otulenia i odżywienia skóry, a z drugiej nie przepadają za uczuciem tłustości. 

Dzięki swojej ultralekkiej, wręcz wodnistej konsystencji bardzo dobrze się wchłania, pozostawiając na skórze aksamitne wykończenie. Skóra będzie miękka i elastyczna bez obciążenia.

Jedna buteleczka, wiele zastosowań

Skwalan z trzciny cukrowej sprawdzi się jako lekkie serum do twarzy, pod oczy, do włosów i skórek paznokci. Możesz używać go zarówno w porannej jak i wieczornej pielęgnacji. 

Jako serum do twarzy i pod oczy: nanieś 1-2 krople na oczyszczoną i wilgotną skórę. Delikatnie rozsmaruj.

Jako dodatek do kremu: do porcji kremu dodaj jedną kroplę olejku z opuncji figowej. Wymieszaj i nałóż na twarz. 

Jako serum do końcówek włosów i paznokci: wmasuj odrobinę oleju w końcówki włosów oraz skórki i paznokcie.


Zdjęcie slajdu

Hand made

Zdjęcie slajdu

Eco

Zdjęcie slajdu

Vegan

Skwalan z trzciny cukrowej | 30ml

39,00 zł
Sposób użycia

Jako serum do twarzy i pod oczy: nanieś 1-2 krople na oczyszczoną i wilgotną skórę. Delikatnie rozsmaruj.
Jako dodatek do kremu: do porcji kremu dodaj jedną kroplę olejku z opuncji figowej. Wymieszaj i nałóż na twarz.
Jako serum do końcówek włosów i paznokci: wmasuj odrobinę oleju w końcówki włosów oraz skórki i paznokcie.

Przechowuj w miejscu suchym, chłodnym i zacienionym. Unikaj kontaktu z oczami. W razie podrażnienia skóry lub wystąpienia reakcji alergicznej zaprzestań używania. Data minimalnej trwałości jest jednocześnie numerem partii i znajduje się na opakowaniu.

Dla skóry: Każdy typ cery, także tłusta i problematyczna. Włosy - łamliwe, z tendencją do puszenia się.

Skład

INCI: Squalane

SKŁAD: skwalan z trzciny cukrowej

Opakowanie i producent

Opakowanie: szklana buteleczka z ciemnego szkła z pipetką; nakrętka gwarancyjna plastikowa | pojemność: 30ml

Producent: U Mydlarzy Sp. z o.o., ul. Skoroszewska 5A/4 02-495 Warszawa
E-mail: kontakt@braciamydlarze.pl

Najczęstsze pytania

Czy skwalan z trzciny cukrowej może zastąpić krem?

Wielu osobom, zwłaszcza o cerze tłustej i mieszanej, tak! Pamiętaj jednak, by stosować go na zwilżoną skórę. W tym celu sprawdzi się ulubiony tonik lub hydrolat.

Czym skwalan z trzciny cukrowej różni się od tego pozyskiwanego z oliwek?

Skwalan z trzciny cukrowej wykazuje się przede wszystkim stabilnością i odpornością na działanie światła czy temperatury. W naszym odczuciu jest też zdecydowanie lżejszy i znacznie lepiej się wchłania. 

Czy skwalan może zatykać pory?

Skwalan uznawany jest jednak za lekki i niekomedogenny. Polecany jest również dla cery tłustej i trądzikowej.

Czy ma zapach?

Nie! Jest to produkt bezzapachowy.